Vi slipar golv i villor, radhus och lägenheter

Trägolv, parkettgolv, fiskbensparkett m.m.

Förstklassig golvslipning av trägolv i Uppsala

Många människor är inte medvetna om att de har ett värdefullt trägolv hemma som relativt lätt kan få en ny lyster. Att fräscha upp ett slitet trägolv behöver inte vara komplicerat. Vi erbjuder skonsam och effektiv golvslipning för alla typer av trägolv, oberoende vilket träslag det gäller eller hur slitet golvet är. Efter vi slipat ditt golv kan du välja mellan en rad olika ytbehandlingar som hjälper till att göra golvet motståndskraftigt och lättstädat. Ett väl omhändertaget trägolv skänker värme och karaktär till ditt hem.

Kontakta oss för att få en offert på golvslipning och ytbehandling, fyll i vårt kontaktformulär!

Ett vackert trägolv är en investering

När du tar hand om dina trägolv så investerar du i ditt hem samtidigt som du får njuta av skönheten som de för med sig. Ett riktigt trägolv håller länge om man tar hand om det på rätt sätt. Ta exempelvis ekgolvet som ligger i Kungliga Slottet. Det har klarat sig i 250 år och ligger fortfarande kvar.

Att lägga in ett nytt trägolv är ofta mycket kostsamt, tar du hand om det som redan finns kommer du undan betydligt billigare. De fiskbensparketter och chevrongolv som lades i många svenska hem under 50-talet har fortfarande mycket att ge även om de kan se nötta och slitna ut. Med golvslipning och ytbehandling blir de som nya!

Ytbehandlingar som bevarar

När det kommer till behandling av trägolv finns det mycket att välja på. Behandlingarna har olika karaktär och fördelar. Nedan kan du läsa om några av de vanligaste sätten att behandla trägolv.

Lack

Lacket lägger sig som en hård yta uppe på träet och är den mest slitstarka behandlingen för trägolv. Lackade golv är lättskötta och lättstädade vilket är en anledning till att det är en av de vanligaste behandlingsmetoderna. Man kan betsa både lack och olja vilket betyder att man ger golvet en annan färg än den som det naturligt får av ytbehandlingen.

Olja

Golv som är oljade ger ett exklusivt och sammetslent intryck. Oljan tränger ner i träets porer och fyller upp dem, golvet blir oljeimpregnerat och mer motståndskraftigt mot smuts och vätska. Oljade golv är mycket vackra men kräver mer underhåll än ett lackat trägolv. En bra sak med oljade golv är att man kan punktbehandla ytliga skador.

Hårdvaxolja

Hårdvaxolja är som en blandning mellan lack och olja. Den går både ner i träet och skapar en skyddande yta. Till utseendet påminner hårdvaxolja om olja.

Såpa

Såpa är en behandling som bara fungerar på golv av furu eller gran. Varje gång du såpskurar golvet blir det hårdare och mer tåligt. Innan du kan använda det skall det ha såpskurats minst fem gånger. Såpade golv är nästan vita och klassiskt vackra.

Golvslipning Uppsala - Dammfritt och smidigt

Den golvslipningen vi utför är dammfri. Det gör att det blir mindre krångel och städning innan och efter själva slipningen. Dammfri golvslipning innebär att vi har en dammsugare som sitter fast på själva slipen och som hela tiden suger upp det trädamm som blir när vi slipar. Då den dammfria golvslipningen kräver mindre städ efteråt kan vi direkt lägga på ytbehandlingen vilket förkortar den totala renoveringstiden avsevärt. Kontakta oss om du vill boka in en golvslipning!

Vi gör jobbet med trygg garanti